Angela Achiței – antreprenorul social de pe nivelul următor

Decizia de a trece de la stadiul de antreprenoriat social la cel de consultanță și advocacy în domeniu va deschide, pentru Angela Achiței și Fundația ADV România, perspectiva de a crea sinergii in regiune și a dezvolta un sector aflat în creștere în toată lumea.

Cum să transpună în practică propria experiență, de 11 ani în domeniul economiei sociale, într-o experiență de sistem, astfel încât să (se) formeze o masă critică de antreprenori sociali la nivel național? Și cum să facă astfel încât această expertiză să treacă dincolo de granițe?

Vezi continuarea: https://adevarulfinanciar.ro/99creativewomen/angela-achitei-antreprenorul-social-de-pe-nivelul-urmator/

Antreprenoriatul Social în România! Interviu cu Angela Achiței, Președinte ADV România.

 

 

Cum era antreprenoriatul social la începuturile sale în România? Cum e privit acum? Observați o schimbare în percepțiile asupra sa? 

 

Afacerile sociale cred că au existat dintotdeauna în România, la o dimensiune foarte mică, cei drept și fără promovare și poziționare pe piață în acest mod. Pur și simplu, aceste inițiative au răspuns unor nevoi constatate în comunitate și au venit cu produse și servicii specifice domeniului. Sectorul a devenit vizibil și de interes odată cu lansarea primelor fonduri europene în 2007-2008. Cei care aveau deja activitate în domeniu, au avut o oportunitate de dezvoltare odată cu aceste fonduri, iar cei interesați de antreprenoriat social, au putut accesa bani pentru start-uri începând cu anul 2015. Tot atunci, a apărut și cadrul legal pentru funcționarea întreprinderilor sociale. Datorită interesului pentru domeniu și aportul pe care îl pot avea aceste afaceri sociale în comunitate, au stimulat și donatorii privați să investească în sector. Pe lângă NESsT România, organizație cu tradiție internațională în dezvoltarea antreprenoriatului social, au apărut diferite inițiative private care au finanțat și susținut cu servicii de mentorat dezvoltarea de afaceri sociale.

 

În prezent, antreprenoriatul social este de interes în special pentru tineri din perspectiva dezvoltării de afaceri care sunt prietenoase cu omul și mediul, având o puternică componentă de dezvoltare durabilă. Deși se vorbește din ce în ce mai mult în spațiul public despre acest tip de afaceri, încă există o cale lungă în ceea ce privește contribuția pe care o avem fiecare la sustenabilitatea acestor inițiative. Prea puțini oameni, companii și chiar instituții publice, conștientizează faptul, că aceste afaceri sociale, pot crește doar prin cererea și oferta care se creează pe piața pentru produsele și serviciile pe care le oferă. Eu personal, încă aștept momentul, în care fiecare achiziție pe care o facem, să poarte în spate, responsabilitatea a ceea ce se întâmplă cu banul nostru și după ce am făcut achiziția. Să ne uităm ce plus valoare poate genera în continuare pentru om, comunitate și mediu! Mi-ași dori să văd că din ce în ce mai multe companii, că integrează în politica de responsabilitate social corporatistă achizițiile de la întreprinderi sociale și trec practic la următorul nivel: – de la finanțarea de start-up-uri la achiziții responsabile din sectorul antreprenoriatului social.

 

Din păcate, în România, povestea acestor afaceri sociale vinde prea puțin, undeva aș spune la 3-5% din ceea ce produc. Și vinde în special la prieteni, cunoștințe și oameni care au un set de valori aparte. Mai vinde de Crăciun și Paște.., însă este mult prea puțin, pentru cât plus valoare pot aduce în comunitate!

Care credeți că sunt cele mai mari ”mituri” despre antreprenoriatul social în România?

 

Unul din mituri e legat de faptul că în antreprenoriat social nu e neapărat nevoie să faci profit. Ceea ce este incorect dacă ne gândim la sustenabilitatea acestor afaceri. Alt mit ar fi faptul că povestea socială va vinde de la sine. Ca în orice business, și în cazul antreprenoriatului social e nevoie de marketing și publicitate pentru a ajunge cu produsele și serviciile la client. Unii confundă afacerile sociale cu activitățile non-profit oferite de ONG-uri gratuit beneficiarilor săi și au așteptări pentru serviciile și produsele comerciale achiziționate să plătească un preț simbolic dacă e posibil. Un alt mit este legat de faptul că afacerile sociale sunt scutite de impozite și taxe. Antreprenorii sociali respectă aceleași legi fiscale ca orice întreprinzător al unei afaceri clasice. Unii spun, că nu există afaceri în care să faci și profit economic și social, pentru că teoriile economice spun că indicatorul de succes al unei afaceri este doar maximalizarea profitului.

Depozitare arhive UtilDecoCare sunt cele mai mari provocări în antreprenoriatul social? 

 

Înființarea și dezvoltarea unei întreprinderi sociale este însoțită nu numai de toate provocările cu care trebuie să se confrunte orice întreprinzător clasic, ci și de toate cele care decurg din dimensiunea socială. Lipsa de înțelegere a dimensiunii economice și sociale pe care o au întreprinderile sociale este una din barierele curente care afectează credibilitatea acestora în piața economică.

 

Punerea în aplicare a unor politici publice care să ofere un cadru favorabil înființării de întreprinderi sociale și dezvoltarea celor existente, este crucială pentru ca aceste întreprinderi să-și poată îndeplini potențialul social și de mediu. Politicile ar trebui să se concentreze pe promovarea antreprenoriatului social, construirea unui cadru legislativ favorabil, introducerea de facilități fiscale și non-fiscale în special pentru întreprinderile sociale de inserție, înființarea de sisteme diferite de finanțare, subvenționare și creditare a afacerilor sociale, dezvoltarea resurselor umane în domeniu, facilitarea accesului la piețe rezervate, cercetarea continuă a sectorului și sprijinirea digitalizării, inovației și a competitivității în piață.

 

Care este povestea Alături de Voi, pe scurt? Ce v-a motivat să porniți pe drumul antreprenoriatului social?

 

Povestea e simplă… Inițial ca organizație, am plecat la drum ca furnizor de servicii sociale și educaționale, iar ulterior, începând cu anul 2008, am început să facem și antreprenoriat social. Acest lucru, a venit ca o soluție firească de a oferi servicii adaptate nevoilor tinerilor seropozitivi HIV, care erau deja la vârsta la care puteau să muncească, dar angajatorii nu-i prea doreau ca salariați. Acești tineri, beneficiau de servicii sociale oferite de către fundație, începând cu anul 2002, perioada în care a fost înființată fundația. Inițial am investit în acești beneficiari prin servicii de terapie vocațională, cursuri de formare și orientare profesională în ideea de a-i angaja pe piața liberă a muncii, dar criza economică ne-a spulberat visele, iar tinerilor speranța de a avea un loc de muncă.

 

Nereușita de a angaja acești tineri, am vazut-o ca pe o provocare de a face totuși ceva în acest sens. Atunci, a fost momentul zero, în care am decis să creăm noi ca organizație, locuri de muncă pentru ei. Așa a luat naștere brand-ul UtilDeco, fără să ne dăm seama că ceea ce facem noi este un business social și un model de economie socială. Pentru a putea realiza activitate economică în cadrul fundației, singura soluție legislativă la acel moment, a fost să funcționăm ca unitate protejată și să avem constant angajate în jur de 40% persoane cu dizabilități, față de minim 30% solicitat prin lege. Ulterior, am lucrat împreună cu Ministerul Muncii și alți colegi din sector la apariția în 2015 a Legii Economiei Sociale, iar în 2016 ne-am autorizat ca întreprindere socială care deține marcă socială, adică suntem o Întreprindere Socială de Inserție. Practic am dezvoltat un concept integrat de servicii sociale și de ocupare care să răspundă cât mai bine nevoilor tinerilor cu dizabilități, în special celor care veneau din sistemul de protecție al copilului sau familii cu probleme. În general, persoane cu studii medii cu un cumul de nevoi sociale, medicale, emoționale pentru care e nevoie de un pachet complet de servicii sociale și de ocupare.

 

În 2016 am pus bazele celei de a doua întreprinderi sociale JobDirect – o agenție de plasare și asistență la locul de muncă a persoanelor cu dizabilități pentru a angaja și mai multe persoane pe piața muncii. Iar în 2017, am lansat produsul WISE.travel – o agenție de turism internațională și de evenimente corporate, creând propria platformă online de rezervări oriunde în lume. Prin WISE.travel se pot face rezervări de hoteluri, se pot închiria mașini, rezerva activități sau achiziționa city break-uri. Partea frumoasă e că noi donăm jumătate din comision către un ONG selectat de client din platformă, sau facem sugestii pentru clienți de a mânca la un restaurant social, a face turul orașului cu un voluntar de la un ONG, de a cumpăra suveniruri locale realizate într-o întreprindere socială ș.a..

 

Motivația de a dezvolta 3 afaceri sociale în timp a fost legată pe de o parte de nevoia de a crea oportunități de angajare pentru persoanele din grupuri vulnerabile în special cu dizabilități, iar pe de altă parte de a genera profit pentru funcționarea a două centre de zi dezvoltate de fundație și a susține și alte ONG-uri care fac lucruri frumoase zi de zi.

Legatorie UtilDecoCare ar fi ”ingredientele” unui business social de succes, în opinia dvs.? 

 

Chiar dacă vorbim de afaceri sociale, acestea se dezvoltă și cresc folosind aceleași instrumente business ca într-o afacere clasică. Ele implică resurse umane calificate în domenii precum vânzări, comercial, marketing, contabilitate și după caz persoane din domeniul social sau mediu. Pentru reușită, întotdeauna trebuie să păstrezi în minte misiunea pentru care exiști și să asiguri un echilibru între partea socială și cea economică a organizației. Iar în ceea ce faci, să fie mereu omul în centrul deciziilor tale. Bineînțeles, înțelegea clientul și a nevoilor lui, capacitatea de inovare și digitalizare sunt alte ingrediente pentru competitivitate în piață și asigurarea sustenabilității afacerii.

 

Deși e foarte greu să faci antreprenoriat social în România, satisfacțiile pe care le ai într-un astfel de domeniu, sunt enorme. Vezi lumea prin alți ochi, devii mândru de ce lași în urma ta și produci schimbări în bine pe termen mediu și lung! Viața, are alt sens!

Tipografie UtilDeco 

Academia ADV lansează programul de Coaching

SERVICII DE CONSILIERE, MENTORING ȘI CONSULTANȚĂ PERSONALIZATĂ

Dacă ai încredere în învățarea continuă, dacă dorești performanțe mai înalte pentru tine, echipa și compania ta și ai participat la cursurile Academiei ADV, aplică pentru programul de coaching!

Acest program se adresează organizațiilor ce vor să crească performanțele și calitatea echipelor, precum și managerilor și antreprenorilor interesați de îmbunătățirea substanțială a rezultatelor echipelor pe care le conduc.

Nu vom avea lecții de predat. Vom lucra împreună cu tine sau echipa ta, astfel încât va obține îmbunătățiri ale comportamentelor, nivelului de implicare, flexibilității și creativității.

Obiectivele le vei stabili tu, iar performanța va fi a ta și a echipei tale. Noi vom fi acolo spre a te sprijini. Coaching-ul de echipă, oferit de către Academia ADV, va face să duci performanța acolo unde îți dorești.

• Dacă dorești să beneficiezi, tu sau echipa ta, de servicii de consiliere, mentoring și consultanță personalizată, în mod gratuit, din partea unui expert în coaching, completează formularul de înscriere disponibil aici.

Coachingul devine din ce în ce mai cunoscut și practicat, având rezultate excelente în toate domeniile: de la business la viața privată, de la parenting la leadership, de la setarea obiectivelor până la debarasarea de obiceiuri neproductive sau găsirea scopului în viață.

• Se pot înscrie doar managerii și antreprenorii din firmele și companiile active în județele din Regiunea Nord-Est cu activitate în unul din cele 6 domenii de activitate – verifică codurile CAEN aici

Termenul de înscriere este 15 decembrie 2018.

Între 15 decembrie 2018 și 15 ianuarie 2019 va avea loc etapa de selecție a celor 5 persoane care vor beneficia de sesiuni de management coaching și a celor 3 echipe din 3 companii/organizații care vor beneficia de sesiuni de facilitare a performanețlor organizaționale.

Selecția se va realiza în baza unui chestionar de evaluare a nevoilor individuale și organizaționale și a unui interviu on-line programat cu unul din experții noștri în coaching.

42 milioane de euro/lună câștigate în defavoarea persoanelor cu dizabilități!

Federația FONSS și Rețelele Dizabnet și RISE, solicită de urgență Guvernului revenirea asupra OUG 60/2017 și crearea de servicii sociale și de ocupare pentru persoanele cu dizabilități, în special a celor din categoria greu ocupabile.

Atragem atenția Guvernului, la un an de zile de la aprobarea Ordonanței 60/2017, că impactul a fost exclusiv împovărarea angajatorilor din România cu peste 50 de salariați, prin dublarea taxei pe dizabilitate și alimentarea bugetul de stat într-un an de zile, cu uriașa sumă de peste 400 milioane Euro.

La momentul emiterii OUG 60/2017, Ministerul Muncii și Justiției Sociale menționa efectul benefic al actului normativ, asupra angajării pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, dar din datele oficiale se dovedește că într-un an au fost angajate doar 360 de persoane cu dizabilități, în timp ce aproximativ 2000 persoane care au fost angajate anterior în atelierele protejate, au intrat în șomaj sau au devenit persoane asistate social.  

Deși un întreg sector al specialiștilor în încadrarea persoanelor cu dizabilități – cei din unitățile protejate și furnizorii de servicii sociale, au protestat pentru modul abuziv în care, în luna august 2017, guvernul a decis fără nici un studiu de impact sau consultare cu persoanele cu dizabilități, aprobarea OUG 60/2017, vocea experților din ONG-uri nu a fost ascultată. Încasarea a cât mai mulți bani la bugetul de stat din neangajarea persoanelor cu dizabilități a fost mai importantă.

Așadar, ANOFM confirmă că doar 360 de persoane cu dizabilități au fost angajate într-un an de zile, iar Casa Națională de Pensii că un număr de 8.114 persoane s-au pensionat pe caz de boală, probabil alegând această formă de asistență în locul șomajului, după ce au dispărut măsurile de suport pentru continuarea activității lor, în unități protejate.

”Nu poți elimina peste noapte unitățile protejate, până nu ai un număr semnificativ de mare de servicii de suport pe piața liberă. Cum noi nu avem încă aceste servicii de suport, nu există nicio șansă de a facilita tranziția persoanelor cu dizabilități greu angajabile pe piața liberă a muncii. Aceste persoane, în cele mai multe cazuri, pe lângă dizabilitate, nu au nici 8 clase finalizate, nu au lucrat niciodată, nu au o calificare, au probleme de adaptare sau emoționale, pentru care e nevoie de un pachet de servicii integrate – sociale, educaționale, de ocupare, așa cum dețin unitățile protejate create în special de persoanele cu dizabilități sau furnizorii de servicii sociale. Doar atunci când aceste servicii vor fi incluse în măsurile generalizate de suport la nivel național, și vor fi în număr suficient, accesibile și disponibile cât mai aproape de domiciliul persoanelor cu dizabilități, vom putea vorbi de reducerea numărului de ateliere protejate”, a declarat Diana Chiriacescu, Director Executiv FONSS.

Conform datelor oficiale de la ANPD, la data de 30 iunie 2018, numărul persoanelor cu dizabilități era de 805.653 (reprezentând 3,63% din populația României), din care 414.086 persoane adulte cu vârsta de 18-64 ani, care, teoretic, ar putea să se angajeze în funcție de capacitatea de muncă.

În iunie 2017, aproape de momentul adoptării OUG 60/2017, erau angajate un număr de 33.882 persoane cu dizabilități. După aprobarea actului normativ,  situația persoanelor cu dizabilități angajate pe piața muncii din România a dispărut din buletinul statistic trimestrial publicat de Autoritatea Națională a Persoanelor cu Dizabilități (ANPD).

”În UE, circa 50% din persoanele cu dizabilități au un loc de muncă, mai precis 48,5% conform datelor furnizate de Eurostat. OECD estimează că în ţările nordice rata de ocupare ajunge la 52-54% (Suedia, Finlanda, Elveţia), 50% în Luxemburg şi 40-45% în Norvegia, Marea Britanie şi Olanda. În România, doar 8,2% din persoanele cu dizabilităţi cu vârsta între 18-64 ani au un loc de muncă. În aceste condiții, a adopta măsuri legislative care restrâng dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități este împotriva tuturor angajamentelor luate de România ca stat membru al UE și stat care a ratificat de 8 ani Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități”, a declarat Andreia Moraru, Președinte Dizabnet.

 

Au încălcat Codul Muncii și tot nu au reușit să angajeze!

Prin OUG 60/2017, autoritățile publice au fost obligate să deruleze concursuri de angajare exclusiv a persoanelor cu dizabilități. Dar un răspuns oficial al Ministerul Muncii și Justiției Sociale ne informează că aceste concursuri nu au fost organizate niciodată, nici la nivel de minister și nici de instituții subordonate.

În aparatul propriu, ministerul are doar 3 persoane cu dizabilități, adică 0,084% din total angajați, iar instituțiile subordonate din țară, doar 50 de persoane în total. Practic o măsură de stimulare a angajării persoanelor cu dizabilități după închiderea unităților protejate, NU A PUTUT FI APLICATĂ nici măcar de inițiatorul actului legislativ.

”Conform prevederilor OUG 60/2017 și a datelor publicate pe site-ul ANPD, în mai puțin de o lună, ar trebui să se reautorizeze după noile condiții toate unitățile protejate care mai au valabilă autorizația de funcționare. Până la această dată a fost reautorizată o singură unitate protejată, deținută de o instituție publică. O parte din aceste unități protejate sunt de fapt întreprinderi sociale de inserție, unele dintre ele înființate prin fonduri europene. Practic, statul va închide oficial nu numai 702 entități juridice, ci un întreg sector în care s-a investit prin fonduri europene. În loc să stimulăm crearea de măsuri de inserție și de acompaniere a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, preferăm să importăm forță de muncă.  În loc să stimulăm crearea de măsuri de inserție și de acompaniere a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, preferăm să le dam doar indemnizații pasive care  izolează persoanele cu dizabilități de restul societății și le stigmatizează. ”, a declarat Raluca Ouriaghli, Președinte RISE.

Pentru că sunt interesate ca persoanele cu dizabilități să aibă o viață activă și demnă, FONSS, Dizabnet și RISE oferă ca soluție de corectare a OUG 60/2017: crearea unei piețe rezervate unităților protejate autorizate (angajatori competenți de persoane cu dizabilități) și reacordarea posibilității angajatorilor care nu au putut angaja 4% din salariați din rândul celor cu dizabilități, să utilizeze 50% din taxă pe dizabilitate pentru achiziții de servicii și produse realizate de către persoanele cu dizabilități.

Altfel, unitățile protejate încă funcționale nu au nicio șansă să fie competitive pe piața economică. Costul lor de producție este în general mai mare, datorită capacității de muncă reduse a unor persoane cu dizabilități (mai ales cele greu angajabile) și a serviciilor adiționale de suport, toate acestea reflectându-se în prețul final de vânzare.

Așteptăm cu interes ca autoritățile române să aleagă soluția sprijinirii angajării persoanelor cu dizabilități, mai ales că există o criză puternică de resursă umană și ne exprimăm disponibilitatea de a le asista în acest proces extrem de necesar pentru redarea demnității unor oameni.

Pentru informații suplimentare, poate fi contactată dna Mihaela Munteanu, Director Comunicare și Advocacy FONSS, tel. 0740 513 864, email comunicare@fonss.ro

Curs Arhivar – Fundatia Alaturi de Voi Romania

Data: 11-30 Aprilie 2016 sau 19-23 Septembrie 2016 pret 349 euro 299 euro pana pe 28 martie!

Curs autorizat ANC Cod COR: 441501

Durata curs: 120 ore (teorie 36 ore si practica 84 ore), desfasurate in decurs de 3 saptamani, 5 zile /saptamana (luni-vineri) cate 8 ore/zi

Locatia: Str. Bazinelor Nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, Iasi, 707316

Conditii de participare: Persoana care doreşte să devină “Arhivar” trebuie să aibă studii medii cu diploma de bacalaureat.

Teme abordate:

 1. Cunoasterea intocmirii nomenclatorului arhivistic si inaintarea catre Arhivele Nationale
 2. Administrarea documentelor in depozitul de arhiva
 3. Operatiuni arhivistice desfasurate asupra documentelor
 4. Valorificarea informatiilor din documente
 5. Asigurarea conditiilor de conservare a documentelor din deposit

Beneficiați de o reducere preferențială după cum urmează:

 • 50 euro reducere, dacă achitați integral taxa de înscriere cu minim 15 zile inainte de inceperea cursului.
 • 15 euro reducere, dacă veniți la curs împreună cu o cunoștință;
 • Pentru grupele mai mari de 4 persoane din partea unui angajator, taxele de participare se negociază!

Contravaloarea cursului poate fi dedusa din impozitul pe profit sau venit al firmei.

Documente necesare participantilor la curs :

-copie dupa cartea de identitate
-copie dupa certificatul de nastere
-copie dupa certificatul de casatorie (doar daca numele de pe documente nu este acelasi si s-a schimbat in urma casatoriei)
-copie dupa ultima diploma de studii

Pentru inscrieri si informatii suplimentare privind desfasurarea acestui curs sunati-ne la numarul de telefon 0757.110236 sau completati acest formular.

inscrieri

 

Fundatia ADV Romania scoate la Concurs 1 post de Arhivist

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania scoate la concurs 1 post de arhivist, in cadrul Serviciului de arhivare si depozitare Util Deco Iasi.

Norma de munca – 8 ore/zi,  CIM pe durata nedeterminata

Particularitate post – postul se adreseaza si persoanelor cu dizabilitati si tinerilor absolventi

CV + scrisoarea de motivatie sunt asteptate prin e-mail la adresa resurse.umane@alaturidevoi.ro sau fax 0232/275568 pana la data de 31.01.2016.

Persoana de contact: – Eugenia Stalinescu, manager resurse umane

Descrierea postului:

 • intocmirea instrumentelor de evidenta ale arhivei;
 • constituirea si administrarea arhivei (verificarea modului de inregistrare si circulatie a documentelor, verificarea modului de utilizare a nomenclatorului arhivistic la compartimente, ordonarea arhivei, inventarierea documentelor, asigurarea transferului de documente, administrarea depozitului de arhiva);
 • valorificarea informatiilor din documente;
 • constituirea si administrarea bazelor de date electronice/ arhivarea electronica a documentelor;
 • studierea si aplicarea prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la activitatea de arhiva;
 • lucreaza la realizarea comenzilor primite de catre unitatea protejata, in special a comenzilor din cadrul serviciului de arhivare;
 • face parte din echipa de legatorie manuala/arhivare, in vederea prestarii serviciilor de legare/arhivare documente la sediul clientilor, precum si la centrul de depozitare arhiva Util Deco;
 • asigura calitatea comenzilor;
 • asigura finalizarea comenzilor la termenul cerut de client;
 • asigura ordinea si curatenia la locul de munca;
 • respecta instructiunile de lucru pentru indeplinirea sarcinilor;
 • transmite o imagine corecta a organizatiei in concordanţa cu prevederile manualului de comunicare si identitate vizuala si a Regulamentului Intern;
 • mentine o buna relatie de colaborare si sprijin cu angajatii ADV.

 

Cerinte:

 • Absolvent al Facultatii de Istorie sau Arhivistica;
 • Abilitati manuale;
 • Atentie la detalii;
 • Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

 

Oferta (bonusuri, beneficii):

 • Cu posibilitate de calificare la locul de munca;
 • Sprijin specializat in vederea adaptarii la locul de munca/ Servicii de consiliere in vederea mentinerii locului de munca;
 • Formare profesionala continua prin participare la cursuri de calificare/recalificare/formare profesionala;
 • Lucrul intr-o echipa profesionista si dezvoltarea personala intr-un domeniul nou pe piata romaneasca, cel de economie sociala;
 • Lucrul intr-o echipa mare, dinamica si atractiva;
 • Participare la diferite evenimente organizate de catre fundatie pentru angajati – team building, vizite de studiu, formare profesională, seminarii de lucru s.a.;
 • Conditii de munca placute.

 

 Numai persoanele selectate vor fi contactate in vederea participarii la interviu. 

Curs de arhivar la final

Astazi, cei 24 de participanti la cursul de arhivar, realizat de ADV Romania, in perioada 1-12 octombrie 2015, vor sustine examenul de absolvire.
Ieri, cursantii au vizitat programele de asistenta sociala si intreprinderea sociala de insertie Util Deco, dezvoltata de ADV Romania. Serviciul de arhivare fizica, electronica si depozitare documente Util Deco a permis cursantilor o experienta practica de arhivare si depozitare documente.

IMG_5773

Cursul de arhivar furnizat de noi este autorizat ANC si face parte din oferta de formare a ADV Romania. Pentru a valorifica experienta de peste 13 ani in servicii sociale si peste 7 ani in economie sociala, organizatia noastra propune cursuri precum: Antreprenor in economie sociala, Manager de proiect – autorizate in Republica Moldova si Romania, Manager intreprindere sociala, Legator manual, Competente comune-competente informatice si Croitorie, autorizate in Romania de ANC. Detalii pe www.cursuri.alaturidevoi.ro.

Veniturile realizate prin activitatea de formare sunt reinvestite in programe de suport pentru cei 36 de angajati cu dizabilitati ai Intreprinderii sociale de insertie Util Deco. Detalii pe www.utildeco.ro

Formare profesionala la ADV

ADV Romania realizeaza in aceste zile un curs de legator manual in poligrafie si ateliere speciale.

Instruirea se face la Centrul national de economie sociala al fundatiei si presupune o parte teoretica si una practica. Sericiul de arhivare fizica, electronica si depozitare documente este locul in care cei 26 de cursanti din regiunile Nord-Vest, Centru, Vest, si Nord-Est fac pregatirea practica.

9
Cursuri de arhivare

Cursul de legator manual in poligrafie si ateliere speciale face parte din oferta de formare si consultanta si training a organizatiei noastre, care valorifica experienta de 13 ani in servicii sociale si de 7 ani in economie sociala. Cursurile realizate de noi sunt: antreprenor in economie sociala, manager de proiect – autorizate in Republica Moldova si Romania,  manager intreprindere sociala, curs de legator manual, curs de arhivar,  curs de competente comune-competente informatice si curs de croitorie, autorizate in Romania de ANC.

1
Cursuri de arhivare

Veniturile realizate prin activitatea de formare sunt reinvestite in programe de suport pentru angajatii cu dizabilitati ai Intreprinderii sociale de insertie Util Deco.

Detalii pe www.depozitarhivare.ro si pe www.utildeco.ro

Curs de legator manual la Util Deco

In aceasta saptamana se desfasoara, la intreprinderea sociala de insertie Util Deco, un nou curs de legator manual (in poligrafie si ateliere speciale).

Cursul la care participa 7 persoane se va incheia cu un examen de absolvire ANC, recunoscut pe piata muncii in Romania.

Persoanele care s-a inscris la curs lucreaza in domeniul legatoriei si au optat pentru acest program de perfectionare pentru certificarea competentelor.

Util Deco este sectie interna a fundatiei Alaturi de Voi Romania. Mentionam ca organizatia noastra este acreditata ANC pentru: Formator (nr.1117/10.10.2012), Legator manual (in poligrafie si ateliere speciale) – curs de initiere (001217/26.02.2014), Legator manual (in poligrafie si ateliere speciale) – curs de calificare (001051/29.10.2012, Antreprenor in economia sociala (nr. 1036/11.09.2012), Manager de intreprindere sociala (nr. 001163 / 18.09.2013), Manager de proiect (decizia 613/4.06.2014) si Arhivar (decizia 1510/23.06.2015).

Un nou curs de arhivar la ADV

In perioada 22 iunie – 10 iulie, la Centrul National de Economie Sociala al ADV Romania se va desfasura un nou curs de Arhivar (cod COR 441501)

Cursul este de tip initiere si are o durata de 120 de ore. Partea practica va fi efectuata de cursanti in cadrul Serviciului de arhivare si depozitare documente al intreprinderii sociale Util Deco – unitate protejata autorizata dezvoltata de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania.

 Taxa pentru curs este de 1400 lei/persoana. detalii despre curs si inscrieri puteti obtine de la dna Alina Paduret, 0757110 236, alina.paduret@alaturidevoi.ro.

 Inscrierile se fac pana la data de 18 iunie 2015.

 La cursul in desfasurare formator este Irina Isacila, coordonatorul serviciului de arhivare Util Deco si care are experienta practica in domeniu, de minim 5 ani si peste 500 de ore de formare in meseria de arhivar sustinute pana in prezent.

 Detalii despre oferta de cursuri autorizate a fundatiei puteti obtine aici.

 Art. 34 din OUG nr 129/2000 republicata: Societatile comerciale, companiile si societatile nationale, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli pentru formarea profesionala a salariatilor, cheltuieli care se deduc, dupa caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit.